Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
8.690 Ft
Menny.:db

Hunter 9V mágnesszelep szolenoid

Ár:
8.690 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100000 db raktáron
Gyártó: Hunter
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Szerezhető hűségpontok: 87
  • Szolenoid 9V/DC
  • Hunter szelepekhez

Leírás és Paraméterek

HUNTER Szolenoid 9V/DC Hunter szelepekhez

A Hunter egyenáramú szolenoid a Hunter által gyártott mágnesszelepekhez használható fel. Specialitása az, hogy elemes vezérlőre köthető és így működtetéséhez egy 9 V-os elem is elegendővé válik. A 9 V-os szolenoid és az ezzel egybe épített mágnesszelep használata akkor válik szükségessé, ha területen áramforrás vagy nem áll rendelkezésre vagy a vezérelt részhez semmilyen módon nem tudjuk odavinni. Ezáltal az adott zóna vagy zónák elszigetelté válnak ilyenkor saját áramforrással rendelkező komputer, és az általa vezérelt mágnesszelepre van szükség. 

Ez a 9 V-os szolenoid PGV és SRV típusú Hunter mágnesszelepekkel működtethető. A szolenoid maga a következő elven működik:

Amikor az alkatrész áramot kap elektromágneses tér keletkezik benne. Mivel van a szolenoidban egy vasmag, melyet egy rugó tart, az elektromosság hatására azonban ez elmozdul az ellenkező irányba. Így pedig a vasmag által lezárt nyíláson keresztül a víz elkezd befolyni a szolenoidkamrába, majd a kivezető nyíláson át a mágnesszelep elmenő ágába. Ennek a kamrának a ki- és bevezető nyílásai nagyobbak, mint a lyuk, ami a membránon található, éppen ezért a víz gyorsabban fog távozni a fent levő kamrából a szolenoid kamrán keresztül, mint amennyi utánpótlás érkezne vízből a membrán alatti térből. Tehát, kisebb lesz a nyomás a felső kamrában, mint alul, a membrán pedig megemelkedik. Így nyit ki a szelep és indul be az öntözés.

Mindezen felül azonban kézzel is vezérelhető a mágnesszelep a szolenoidnak a segítségével. Ezt úgy érjük el (az alapelv az azonos lesz a fentebb leírtakkal), hogy az elektromos impulzus helyett kézzel fordítjuk el a szerkezetet a megadott irányba. Így a vasmag szintén megemelkedik, csak nem az elektromágneses tér hatására. Az eredmény ugyanaz lesz: a mágnesszelep kinyit, vagy elzár.

A HUNTER Szolenoid 9V/DC Hunter szelepekhez lett kifejlesztve, így ügyeljünk a vásárlásnál arra, hogy egymással kompatibilis termékeket vásároljunk meg. Mint minden Hunter termék és öntözőrendszer alkatrész, ez az apró kiegészítő is remekül meg lett tervezve és hosszútávú működésre lett kifejlesztve. A cég által gyártott elemek egyenlőek a minőséggel, megbízhatósággal és víztakarékos megoldásokkal.