Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csigacsapdák, csigacsapda utántöltők

A csigacsapdákat arra tervezték, hogy vegyszerek használata nélkül védje meg a kerteket és a növényeket a csigáktól. A csigákat egy tartályba csalogatják olyan csalival, mint a sör vagy élesztőkeverék vagy a kereskedelmi forgalomban kaphható csalianyagok, amelyek szaga vonzza őket. Amint a csigák a csapdába esnek, nem tudnak elmenekülni, így csökkentve a növényzetben okozott károkat.
Rendezés:

Gyakori kérdések csigacsapdák kapcsán

Milyen csapdák hatékonyak a csigák ellen?

A kertekben lévő meztelen csigák esetében a beásható csigacsapdák egy jól ismert módszer. Egyszerűen töltse meg a csapdát a hozzá kapható csalianyaggal és helyezze a kertbe; az illat vonzza a csigákat, amelyek aztán a tartályba esnek, és elpusztulnak.

A csigacsapdák a hasznos rovarok populációjára nincsenek káros hatással?

A csigacsapdák, ha megfelelően használják őket, nem károsítják a hasznos rovarokat. A boltban forgalmazott csalogatóanyagok szelektívek, azaz az adott kártevőre kifejlesztett anyagot tartalmaznak, így minimális az esélye annak, hogy hatással lenne a hasznos rovarok populációjára.

Milyen praktikus tanácsok vannak a csigacsapda használata kapcsán? 

A csigacsapdák alkalmazására a legjobb időpont az esti órák, mivel ezek a csigák éjszakai életmódot folytatnak, éjszaka a legaktívabbak. Így reggelente érdemes ezeket a csapdákat ellenőrizni. A csapdát azonban huzamosabb ideig kinn lehet hagyni. Amennyiben egyáltalán nincs benne fogás, akkor helyezze át a csapdát. Ha pedig tele van, akkor ártalmatlanítsa és helyezzen bele új csalogatóanyagot.