Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hagyományos egérfogók, rugós egércsapdák

A hagyományos egércsapdák, amelyeket általában a klasszikus rugós csapdákként ismerünk, a rágcsálók elleni védekezés régóta alkalmazott módszere. Ezek egy fa vagy műanyag alapból állnak, amely egy rugós fémrúddal van felszerelve, amely gyorsan lecsapódik, amikor egy egér megpróbálja felvenni a csalit a csapda nyomásérzékeny kioldójáról. Egyszerűségük ellenére ezek a csapdák rendkívül hatékonyak.
Rendezés:

Gyakori kérdések és válaszok a hagyományos rugós egércsapdák kapcsán

Hogyan kell helyesen felállítani egy hagyományos egércsapdát?

A hagyományos egércsapda felállításához először húzza vissza a rudat, és rögzítse a helyére a tartórúddal. Helyezze a csalit, például mogyoróvajat, sajtot vagy csokoládét a nyomásérzékeny kioldólemezre. Helyezze a csapdát a szegélylécek közelébe vagy olyan területekre, ahol nagy a rágcsálók aktivitása, úgy, hogy a kioldó rész a fal felé nézzen.

Melyik a leghatékonyabb csali a hagyományos egércsapdákhoz?

A leghatékonyabb csalik azok, amelyek erős szagot árasztanak és meg tudnak tapadni a csapda kioldószerkezetén, mint például a mogyoróvaj, a lágy sajt vagy egy kis szalonnadarab, illetve a kínálatunkban is megtalalható speciális csalogatóanyagok. Ezek a csalik csábítóak az egerek számára, és csökkentik annak valószínűségét, hogy az egér a csapda működésbe lépése nélkül veszi el a csalit.

Hogyan védheti meg a háziállatokat, hogy sérülést okozzon nekik a rugós egércsapda?

A hagyományos rugós egércsapdák elhelyezésére ilyen esetben kötelező speciális kialakítással rendelkező etető bokszot alkalmazni. Onnan ismeri meg ezeket, hogy van egy kis domborulat a tetejükön.

Hogyan lehet megelőzni a hagyományos egércsapdák hamis kioldását vagy hogy az egér elcsenje a csalétket?

Győződjön meg arról, hogy a csali biztonságosan van-e elhelyezve a csapda kioldószerkezetén. A csapda véletlenszerű működésbe lépésének elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a csapda stabil felületen van elhelyezve.

Hogyan lehet biztonságosan megszabadulni a hagyományos egércsapdával befogott rágcsálótól?

Viseljen kesztyűt, hogy elkerülje a rágcsálóval való közvetlen érintkezést. Óvatosan engedje ki a rugót, hogy kiszabadítsa a rágcsáló testét, majd helyezze egy műanyag zacskóba, mielőtt egy lezárt szemetes edénybe dobja. Ezután fertőtlenítse a csapdát, ha újra kívánja használni, vagy dobja ki, ha egyszer használatos csapdáról van szó.

Mi a legjobb hely a hagyományos egércsapdák elhelyezésére egy épületben?

A legjobb helyek azok a félreeső területek, ahol az egérürüléket vagy az egértevékenységet érzékelt korábban. Helyezze el a csapdákat a falak mentén, tárgyak mögött, sötét sarkokban és a potenciális fészkelőhelyek közelében. Az egerek ritkán távolodnak el fészküktől vagy táplálékforrásaiktól, ezért a csapdák elhelyezése ezeken a területeken növeli a siker esélyét.