Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.925 Ft
Menny.:db

Rain Bird légbeszívó csepegtető csőhöz 1/2" KM

Ár:
1.925 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100057 db raktáron
Gyártó: Rain Bird
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szerezhető hűségpontok: 20
  • csepegtető csövekhez
  • szennyezett víz visszaszívásának megakadályozására

Leírás és Paraméterek

Rain Bird légbeszívó szelep 1/2": A szórófejek eltömődésének megakadályozására és a szennyező anyagok beszivárgásának megakadályozása a csepegtető rendszerbe.

Talajfelszín alá fektetett csepegtető csövekhez használatos légbeszívó szelep, melynek segítségével megakadályozható, hogy a csepegtető cső szennyezett vizet szívjon vissza a csepegtető testeken keresztül. Minden csepegtető öntözéshez be szükséges építeni egy-egy légbeszívó szelepet, ha szakszerű módon kiviteleznénk rendszerünket. Az árak lenyomása a minőség egyértelmű romlását okozza, melynek során fontos elemek kerülnek kihagyásra. A légtelenítő/légbeszívó szelep azt a célt szolgálja, hogy az öntözési kör beindításakor gyorsan kiengedi a levegőt a rendszerből, ezáltal a csövek hamar megtelnek vízzel és az öntözés rögvest beindul. A szelep alkalmazása nélkül több percig is eltart amíg a rendszerből a víz távozik, s így a rendszer vége sokkal kevesebb vizet juttat ki, mint az eleje.

Az öntözés befejeztével a szelep lehetővé teszi, hogy a rendszerbe ismét levegő kerüljön a szelepen keresztül. Amennyiben nem alkalmazunk légbeszívó szelepet, úgy a csepegtetőkör lezárását követő minden esetben fellépő szívás a csepegtetőtesteken keresztül szívja be a levegőt, vagy kedvezőtlen esetben a sáros vizet. Ez a sáros víz a csepegtetőtestek rövid időn belüli eltömődését okozza. A szelep használata jelentősen megnöveli az öntözés hatékonyságát valamint a csepegtetőrendszer élettartamát.

Műszaki jellemzők:

  • Csatlakozása ½ colos külső menetes
  • Gyártó Rain Bird