Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
310 Ft
Menny.:db

Irritec LPE csap 16 mm 16 mm

Ár:
310 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100135 db raktáron
Gyártó: Irritec
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szerezhető hűségpontok: 4
  • Kúpos csap
  • 20mm x 20mm
  • 4 bar nyomásmaximum
  • LPE csövekhez, csepegtető rendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE csap 16mm x 16mm kúpos

IRRITEC műanyag csap, mindkét oldalán 16 mm-es cső csatlakoztatható hozzá. Maximum 4 bar nyomást bír el.

Mivel ez a LPE csap 16mm x 16mm kúpos 4 bar nyomást képes elviselni, ezért főként csepegtető rendszereknél alkalmazzuk, ahol nem uralkodik akkora víznyomás, mint az öntözőrendszerünk többi részénél. A csepegtető rendszerek elejére ugyanis fel szokás szerelni egy nyomáscsökkentőt, mely leviszi a víznyomást az ideális szintre.

A csepegtető rendszerek és a csepegtetéses öntözés roppant hatékony és takarékos módja egyes növénytípusaink öntözésének. Főleg növénysorok, tuják, virágágyások, veteményesek öntözésénél jön szóba ez a módszer. Már az ókorban is alkalmazták ezt a technikát, méghozzá olyan módon, hogy a föld alá elhelyezett agyagedényekből lassanként szivárgott a víz a növények gyökeréhez. Az idők során azonban a technika roppant mód kiforrotta önmagát és ma már a csepegtetéses öntözés nagyon hatékony és víztakarékos, megbízható módszerré vált.

Nagy előnye ennek a módszernek, hogy a víz közvetlenül a növény gyökeréhez jut. Elkerüljük a párolgást a levegőbe, hiszen a víz nem jut ki oda, csak közvetlenül a talajra, méghozzá a növény gyökérzónájához. Ami még nagyszerűbb ebben a módszerben, hogy a csepegtető rendszer és a növényzet “összedolgozik”, hiszen a növények is úgy fogják kialakítani gyökérzetüket a földfelszín alatt, hogy a lehető legtöbb vizet legyenek képesek felszívni a csepegtető csöveken található lyukakból kiszivárgó vízből.

Ez a LPE csap tehát arra jó, hogy a csepegtetőrendszerünket szakaszoljuk, bővítsük, vagy elzárjuk. Tehetjük mindezt természetesen manuális úton, kézzel. Így nem függünk a vezérlő automatikától és a betáplált programtól. Tetszés szerint irányíthatunk egy adott részt az öntözőrendszerben, ahogyan azt mi szeretnénk.

Az található LPE csapok közül ez a típus mindkét végén 16 mm-es csatlakozással rendelkezik, de elérhetőek nálunk még a 20 mm-es és az ½”-os és a ¾”-os típusok is. Ezeket csatlakoztathatjuk LPE csövekhez is, melyek elengedhetetlen elemei a kerti csepegtető rendszereknek. Fontos, hogy mivel ez a csap 4 bar nyomásra lett tervezve, szereljünk elé nyomáscsökkentőt, mely leviszi a hálózati gerincvezetékben található víznyomást a megfelelő szintre.