Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
315 Ft
Menny.:db

Irritec LPE csap 16 mm 3/4" KM

Ár:
315 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100103 db raktáron
Gyártó: Irritec
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szerezhető hűségpontok: 4
  • Kúpos csap
  • 16 mm x 3/4″
  • Külső menetes (KM)
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszer indításához

Leírás és Paraméterek

IRRITEC műanyag csap, egyik oldalán 3/4″ külső menettel. 16 mm-es csepegtető- vagy LPE csőhöz.

LPE csapok az öntözőrendszerben a csepegtetéses öntözésnél használatosak. Nem képesek ugyanis a hálózati vízgerinc nyomását elviselni, azonban erre nincs is szükség jelen esetben. A csepegtetőrendszereket szakaszolhatjuk általuk, elzárhatjuk, vagy éppen bővíthetjük azokat. Egy LPE csap segítségével manuálisan, kézzel indíthatjuk el a víz áramlását, vagy éppen zárhatjuk el azt.

A csepegtetőrendszerek rendkívül fontos szerepet töltenek be az öntözéstechnikában. Nagyon effektív és víztakarékos módja egyes növénytípusok öntözésének ez a módszer. Legalkalmasabb növénysorok, tuják, bokrok és cserjesorok, veteményesek, virágágyások esetén. Azért kiváló megoldás ez a módszer, mert a szórófejes öntözéssel ellentétben itt nem jut ki a levegőbe a víz. Így pedig elkerüljük a párolgást, mely fölösleges pazarlásnak bizonyulna ezeknél növénytípusoknál. A másik érv emellett a technika mellett, hogy a víz pontosan oda jut a földfelszínen, ahová annak kell, a növény gyökeréhez, gyökérzónájához. Azért, mert a növény a földfelszín alatt úgy alakítja ki a gyökérrendszerét, hogy a csepegtetőcsöveken található 33 centiméterenként elhelyezett lyukakból kiszivárgó vizet a leginkább fel tudja hasznosítani. 

Ez a LPE csap 16 mm x 3/4″ KM fizikai paraméterekkel rendelkezik, tehát egy 16 mm átmérőjű idomot, csepegtetőcsövet, vagy LPE csövet csatlakoztathatunk hozzá, a másik végére pedig egy belső menetes ¾”-os csatlakozású idomot, további elemet.

Nagyon fontos ennél a terméknél és a csepegtetőrendszereknél általában, hogy nem nagy víznyomásra lettek tervezve, ezért szükséges sok esetben egy nyomáscsökkentőt felszerelni a rendszer elejére.