Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
195 Ft
Menny.:db

Poliext LPE egyenes átmenet 16 mm 16 mm

Ár:
195 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100293 db raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 16.
Szerezhető hűségpontok: 2
  • Egyenes toldó
  • 16 mm x 16 mm
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE Egyenes toldó 16mm x 16mm kúpos

Ez az egyenes toldó kettő darab 16 mm-es LPE, csepegtető cső csatlakoztatását teszi lehetővé. A segítségével bővíthetjük, átalakíthatjuk csepegtetőrendszerünket.

Az áruházunkban kapható Irritec csepegtető idomok lágy polietilénből készülnek, csak úgy, mint a csövek. Ez azt jelenti, hogy nem bírják el a hálózati víznyomást, az ugyanis lerúgná a csövet, ledobná az illesztéseket. Éppen ezért mindenképpen szereljen fel a rendszer elejére egy nyomáscsökkentőt. Öntözéstechnikai áruházunkban megtalál kiváló minőségű nyomáscsökkentőket. Ezek telepíthetőek szelepdobozokba, szelepaknákba, földfelszín alá és fölé egyaránt. Egy fix kimeneti nyomásszintet biztosítanak a bemeneti nyomással szemben. Ez pedig már kellően alacsony és megfelelő lesz a csepegtetőrendszer számára.

Az egyenes toldók szerelése és illesztése a rendszerbe roppant egyszerű, kézenfekvő és gyors művelet. Nem igényel különösebb kertészeti előképzettséget, vagy szaktudást.

A művelet a következőképpen zajlik:

  • Először is lecsavarjuk a kupakot az idomról
  • A kupakot, szorítóanyát felhelyezzük a cső végére, amit csatlakoztatni szeretnénk a csepegtető idomhoz
  • Ráhúzzuk a csövet az idomra
  • Visszatekerjük a szorítóanyát, rögzítve ezzel a csövet az idomtesthez

Ez az egyenes toldó 16mm x 16mm kúpos  a kialakításának köszönhetően nem igényel külön teflonozást, tömítést. Míg a menetes KPE és LPE idomok esetében szükséges lehet az, hogy a csatlakozást körbetekerjük teflonszalaggal, addig a kupakos kialakítású idomoknál mindez elhagyható és szükségtelen. Az ugyanis kellőképpen csöpögésmentesen zár és szorítja rá a szorítóanya az idomtestre a csövet.

Fontos még megjegyezni, hogy a csövekkel való összecsatlakoztatás során a cső merőlegesen álljon teljesen. Fontos, hogy precíz és alapos munkát végezzünk csepegtetőrendszerünk összeszerelésénél, így ugyanis maximális mértékben elkerülhetjük, hogy akárhol is szivárogjon a víz, csöpögjön a rendszer.