Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
230 Ft
Menny.:db

Poliext LPE könyök idom 20 mm 20 mm

Ár:
230 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100375 db raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 29.
Szerezhető hűségpontok: 3
  • LPE könyök
  • 20 mm x 20 mm
  • kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE Könyök 20mm x 20mm kúpos

Ez a csepegtető LPE könyök kiváló választás abban az esetben, ha csepegtető hálózatunkban el szeretnénk fordítani a víz útját valamely irányba 90 fokkal. Az LPE csepegtető idomok kiváló minőségűek és hosszú távon strapabíró elemek. Nem lesz gondja rájuk a telepítés után jó hosszú ideig. Ráadásul ebben az esetben mivel az idom mindkét vége kúpos, ezért teflonoznunk sem kell. A tömítést megoldja tökéletesen a csőre rácsavart szorítóanya.

 A szerelése az LPE csepegtető könyök 20mm x 20mm kúpos terméknek roppant egyszerű és gyors. Általában elmondható minden LPE idomról és csőről, hogy az alkalmazásuk és rendszerbe való beillesztésük kézenfekvő és nem igényel nagy kertészeti előképzettséget, vagy szakértelmet. Ezen esetben a következőképpen járunk el: Először is lecsavarjuk az elem mindkét végéről a kupakot, melyeket aztán felszerelünk a csövek végére, melyeket össze szeretnénk csatlakoztatni. Ezután a csöveket az idomra ráhúzzuk, ügyelve arra, hogy merőlegesen álljon. Végezetül pedig visszacsavarjuk a kupakokat az idomtestre, rászorítva ezzel a csöveket a könyökre.

Az LPE könyökök gyakran használt elemek az öntözéstechnikában és minden kezdő és professzionális kertépítőnek megtalálhatóak a felszerelésében. Rendkívül sok esetben előfordul az a csepegtetőrendszereknél, hogy abban egy 90 fokos elfordítást kell kieszközölnünk, hogy a rendszer idomuljon a megadott beöntözendő területhez. Ezen idomok segítségével pedig mindezt most játszi egyszerűséggel és olcsón megtehetjük.

A csepegtetőrendszerek rendkívül hasznos és takarékos részei öntözőrendszerünknek. Segítségükkel elkerüljük a víznek az elpárolgását, levegőbe való távozását. Míg a szórófejes öntözés esetében a víz a levegőbe jut ki, addig a csepegtetéses módszernél a csövön található megadott távolságokban elhelyezkedő lyukakon kiszivárgó víz közvetlenül a talajra, talajba jut. Közvetlenül a növényzet gyökérrendszeréhez, ugyanis az úgy alakítja ki erezetét a földfelszín alatt, hogy a leghatékonyabban fel tudja szívni és hasznosítani a csepegtetőlyukakból kiáramló vizet. Így a rendszer tökéletesen összedolgozik növényzetünkkel, maximalizálva a hatékonyságot és minimalizálva a vízveszteséget.