Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
245 Ft
Menny.:db

Poliext LPE T-idom 16 mm 1/2" KM 16 mm

Ár:
245 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100027 db raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szerezhető hűségpontok: 3
  • LPE T-idom
  • 16 mm x 1/2" x 16 mm
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE T-idom 16mm x 1/2" x 16mm KM kúpos

Ez a kúpos kialakítású T-idom nagyszerűen alkalmazható abban az esetben, hogyha elágazást szeretnénk létrehozni a csepegtetőrendszerünk csőhálózatában. T-alakban elágaztatja nekünk a víz útját, így több irányba folyhat a víz tovább. Így kiválóan öntözhetünk be több sort veteményeseknél, gyümölcsöskerteknél, virágágyásoknál, üvegházakban, bokor-, fa- és tujasorok esetében.

Ez a termék erős anyagösszetételű és megbízható alkatrész csepegtetőrendszerünkben. Kiváló szolgálatot tesz hosszú távon és öntözőrendszerünk stabilan funkcionáló pontja lesz.

A kúpos kialakításnak köszönhetően ezek a T-idomok egyszerűen csatlakoztathatóak a csepegtető csövekhez. A kupakot rácsavarjuk a csőre, mely így ráfeszül az idomtestre. Ha erősen meghúzzuk az illesztést, csepegés és szivárgásmentes lesz a rendszer. Ez nagyon fontos, ugyanis ha figyelmetlenül illesztjük össze az egyes öntözőrendszer alkatrészeket és néhol csöpögés lép fel, akkor sok értékes vizet pazarolhatunk el, míg használatban van a rendszer.

Ez a T-idom 16mm x 1/2" x 16mm KM kúpos termék kettő darab 16 mm-es csőhöz és egy ½”-os alkatrészhez csatlakoztatható. Sokféle méretű csöveket csatlakoztathat össze ezen T-idomoknak köszönhetően, sőt, akár szűkíthet is rajtuk, ami azt jelenti, hogy különböző csatlakozású csöveket csatlakoztathat egyetlen egy T-idomhoz.

A csepegtetéses öntözés technikája már nagyon régi időkre nyúlik vissza, ugyanis már az ókorban észrevették, hogy milyen hatékony az a módszer, ha agyagedényekből a föld alatt lassan szivárogtatják a vizet a növényekhez. Természetesen akkor még csak mezőgazdasági célokra használták ezt az akkor még kezdetleges módszert, mely ma már annyira kiforrotta önmagát technológiailag, hogy az egyik leghatékonyabb és víztakarékosabb öntözési technika. Azért ilyen gazdaságos, mert elkerüljük egyrészt a párolgást, mivel nem a levegőbe szórjuk ki a vizet, mint a fúvókák, szórófejek esetében. Másrészt pedig a 33 centiméterenként elhelyezett vízkivezetési pontokon a csepegtető csöveken a víz közvetlenül a növényzet gyökérzónájához jut, a földfelszínre, ahonnan a növényzet a leginkább tudja hasznosítani a folyadékot.