Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
305 Ft
Menny.:db

Poliext LPE T-idom 16 mm 16 mm 16 mm

Ár:
305 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 281 db raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 16.
Szerezhető hűségpontok: 4
  • LPE T-idom
  • 16 mm x 16 mm x 16 mm
  • Kúpos idom
  • LPE csövekhez, csepegtetőrendszerhez

Leírás és Paraméterek

LPE T-idom 16mm x 16mm x 16mm kúpos

Ez a csepegtető T-idom nagyszerű választás abban az esetben, hogyha el szeretnénk ágaztatni a víznek az útját a csepegtető rendszerünkön belül. Erre számos alkalommal szükségünk lehet, például veteményeseknél, mikor egyszerre több sorba szeretnénk elvezetni a vizet a csepegtető csövekhez, növényeinkhez.

Ez a T-idom 16mm x 16mm x 16mm kúpos fizikai paraméterekkel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy három darab 16 mm átmérőjű LPE, csepegtető csövet csatlakoztathatunk hozzá. Öntözőrendszer áruházunkban azonban széles kínálatból válogathat csepegtető T-idomok terén. Mivel nálunk LPE csövekből megtalálja a 16 mm-es és 20 mm-es változatokat is, ezért ennek megfelelően kaphat hozzá nálunk ahhoz való idomokat, így T-idomokat is. Sőt, ezen felül, hogyha szűkíteni szeretné a csatlakozást, elérhető nálunk olyan típus is ezekből az alkatrészekből, melyeknek egyik illesztése 16 mm-es, a másik kettő pedig 20 mm-es. Ezen felül pedig ¾”-os és ½”-os csatlakozású idomok is elérhetőek nálunk.

Az, hogy ez az alkatrész kúpos, az azt jelenti, hogy a kupakot betekerve a csövet rászoríthatjuk az idom vállára. Erősen húzzuk meg ezeket az illesztéseket, nehogy csöpögést tapasztaljunk hosszú távon. Az öntözőrendszer összeszerelésénél fontos, hogy ügyeljünk a részletekre, és alaposan végezzük el az egyes alkatrészek, csövek, idomok, szerelvények egymáshoz való illesztését. Adott esetben teflonozni is érdemes lehet. Így igazán költséghatékony és takarékos öntözőrendszert építhetünk ki, mely hosszú távon kiválóan fog funkcionálni.

A csepegtető rendszerek esetében, és így ezeknél a kúpos T-idomoknál is fontos megjegyezni, hogy nem lettek nagy víznyomásra tervezve. Éppen ezért ajánlatos a rendszer elejére egy nyomáscsökkentőt felszerelni, hogy a hálózati víznyomást lecsökkentsük a megfelelő szintre. Ha azonban a megfelelő alkatrészeket használva, beállítva az adekvát nyomásszintet, kiépítünk egy hatékony csepegtető rendszert, akkor rendkívül effektíven tudjuk öntözni egyes növény típusainkat. A csepegtetéses öntözéssel kiválóan és a lehető leggazdaságosabban öntözhetjük tujasorainkat, virágágyásainkat, bokorsorainkat, veteményesünket, stb. Ugyanis a csepegtetés lényege, hogy a víz nem jut ki közvetlenül a levegőbe, hanem a növényzet gyökérzónájára kerül a talajra, majd onnan hamar a földfelszín alá, ahol a növény a folyadékot a legnagyobb hatékonysággal tudja hasznosítani.