Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
16.050 Ft
Menny.:db

Pest-Stop madárriasztó tüske (5m, 10 x 50cm)

Ár:
16.050 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100002 db raktáron
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 29.
Szerezhető hűségpontok: 161
  • galambok és maradak ellen tartós megoldás
  • Rugalmas szilikon talppal
  • erős és hegyes fém tüskék
  • Hossza: 50 cm. x 10 db. / csomag. (5 méter)

Leírás és Paraméterek

Egyszerűen felszerelhető fém madár távol tartó tüske, ideális ereszek alá, redőny dobozok tetejére, párkányokra és minden olyan helyre, ahol az odaszokott madarak problémát jelentenek. Méretei/Hossza: 50 cm. x 10 db. / csomag. (5 méter)

Az 5 méteres fém madárriasztó tüske célzottan egy típusú madár, a galamb káros hatását hivatott kivédeni, vagy megakadályozni. A galambok napjainkban már szinte mindehol otthonosan érzik magukat. Legyen szó akár az épített, városi környezet családi házas részéről, lakótelepeiről vagy a nyüzsgő, zajos belvárosról - galambok mindenhol előfordulnak. Az 5 méteres fém madárriasztó tüskék az épületek azon kiszögelléseire, kiálló részerire, illetve párkányokra helyezzük, amelyeket a galambok előszeretettel látogatnak.

A 5 méteres fém madárriasztó tüske, galambriasztó tüske telepítése úgy történik, hogy a 2 centiméter széles alapra ragasztót kenünk fel attól függően, hogy fára vagy fémre kívánjuk felerositeni. A madárriasztó tüskét úgy kell elhelyezni, hogy a 2 cm szeles alap es a párkány széle között nem lehet több 3 centiméternél. Ha fal mellé helyezzük, a legbelül lévő csík alapja és a mögötte lévő függőeleges felület közötti távolság nem lehet több 5 centiméternél. Ha szeretnénk, felhasználhatunk több csíkot is egymás mellett parhuzamosan elhelyezve, de ebben az esetben nem lehet nagyobb a távolság a csíkok között, mint 8 centiméter (például 18 cm széles áthidaló esetén megoldható két csíkból a vedelem).

Miért olyan fontos a galambok elleni védekezés?

A galambok azáltal, hogy az épületek homlokzatán tartózkodnak huzamosabb ideig, többféle kárt is okoznak a környezetükben. Többek között ürülékükkel szennyezik az épület vízszintes felületeit, valamint az alatta elhelyezkedő részeket is. Az ide kerülő, bomló ürülék amellett, hogy rendkívül kellemetlen szagot áraszt, károsítja bizonyos homlokzatok építészeti elemeit a madárürülék savtartalma miatt (jó példa erre a budapesti Parlament mészkő stukkói). Ráadásul a galambok fészekhulladékai es tollai eltömítik az esővíz elvezető csatornákat is. A galambok, társas értinkezésük során szárnycsapkodásukkal, turbékolásukkal és intenzív családi életükkel zavarják a lakókörnyezetben élők nyugalmát. Más állatokhoz hasonlóan olyan jelentős betegségeket terjeszthetnek, mint a szalmonella és a tuberkolózis. Ha ez még nem lenne elé, különféle parazitákat is terjesztenek, mindezt legfőképpen szerteszét hagyott ürülékükkel.

Miért válasszuk az 5 méteres fém galab távoltartó tüskét?

Ahhoz, hogy erkélyünket, teraszunkat és az alatta elterülő utcai részt megvédjük a galambok okozta káros hatásoktól, kiváló választásnak bizonyulhat ez a termék. Az erkély- és teraszkorlátra kihelyezve a tüskéket, a madarak nem tudnak leszállni a korlátra, ezáltal nem tudnak elidőzni, pihenni ott. Elsősorban otthoni felhasználásra lett kialakítva, de különösen ajánljuk kisgyerekes családok mellé, bölcsödék és óvodák, általános iskolák párkányaira, korlátjaira is. Fontos, hogy a gyermekek, akik még nem ismerik a fertőző galambürülék veszélyeit, ne kerüljenek kapcsolatba ezekkel a mérgező anyagokkal! Az agresszív madarak akár más jellegű veszélyt is jelenthetnek a gyermekekre nézve, hiszen az emberhez szokott galamb nem repül el, ha ember közelít hozzá, így ha a gyerekek el akarják kapni, akkor komolyan megsebesítheti őket.

Típusa Távoltartók, riasztó anyagok