Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyomáscsökkentők

Rendezés:

nyomáscsökkentők alapvető feladata, hogy az utánuk felszerelt szerelvényeket mentesítsék a magas hálózati nyomás káros hatásaitól. Például a csepegtető csövet kis mennyiségben nem telepítjük hálózatra, mivel az jellemzően alacsony nyomáson működik. A gyártók lehetővé teszik azt, hogy a nyomáscsökkentőkkel különböző szintre csökkenthessük a nyomást és ennek megfelelően a különböző műszaki szerelvényekhez más és más nyomáscsökkentőt alkalmazhatunk az elérni kívánt nyomásszintnek megfelelően.

Az áruházunkban kapható nyomáscsökkentők mind kiváló minőségű, megbízható termékek, mely nem is csoda, hiszen a világszínvonalú, prémium kategóriás Rain Bird cég gyártja és tervezte őket.

Ez a cég élen jár a csúcsminőségű, technológiailag rendkívül innovatív öntözéstechnikai alkatrészek és szerelvények fejlesztésében. 1933-as fennállása óta több száz szabadalmat nyújtott már be az amerikai vállalat és ezek által több ízben is megreformálta és új irányt mutatott a mezőgazdasági és otthoni felhasználású öntözéstechnikában. Folyamatos innováció és megújulás jellemzi a céget és elkötelezett híve a víz intelligens, takarékos felhasználásának. Náluk globális szintű küldetés és fejlesztési irányelv az, hogy olyan rendszereket és rendszerelemeket gyártsanak, melyek effektíven és takarékos módon öntözzék be otthonainkat, stadionokat, golf pályákat, kereskedelmi komplexumokat, stb.

Minden itt található nyomáscsökkentő tehát egészen biztosan hosszú távon stabilan és megbízhatóan működő, csúcstechnológiás termék.

Ezek az alkatrészek fixen beállított kimeneti nyomásra korlátozzák le a beléjük menő nyomást, mindegyik típus más és más értékre. Földfelszín alatt és fölött is telepíthetőek.

A következő fizikai paraméterekkel, műszaki adatokkal rendelkeznek ezek a szerkezetek:

– kimenő nyomás

– bemenő nyomás (a maximális érték, amit a készülék elvisel)

– csatlakozás (a két végen található belső menet mérete)

– vízhozam (liter/percben megadott érték)

Ezeknek a nyomáscsökkentőknek a csatlakozása ¾”-os, így olyan alkatrészhez tudjuk őket csatlakoztatni, mely hasonló illesztéssel rendelkezik.

A már említett megbízhatóság miatt ezeket a szerkezeteket folyamatos nyomás tartására fejlesztették ki. Egyaránt a mikro- és szórófejes öntözéshez. Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően egyaránt szerelhetőek szelepházba és áshatóak a föld alá is.

Az M20-as és M25-ös típusok az alacsony kimenő nyomásnak köszönhetően kimondottan mikroöntözéshez és csepegtetéshez lettek kifejlesztve, míg az M40-es nyomást csökkentő szerkezet már inkább spray szórófejekhez ajánlott (2,80 bar kimeneti nyomás).

Ezek az alkatrészek tehát megóvják a nagyobb nyomásra érzékenyebb öntözőrendszer részeit, elemeit. Fontos a csepegtető rendszereknél például, hogy hálózati víznyomást ne engedjünk rájuk, mert a csövek szétrepedhetnek, illetve az illesztéseknél lerúghatja azokat a túl nagy nyomás. Ebben az esetben pedig igen sok értékes vizet pazarolhatunk el, ha nem szűrjük ki időben a problémát.