Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Időjárás szenzorok, érzékelők

Rendezés:

Az esőérzékelők kiváló szolgálatot tesznek nekünk, ha takarékoskodni szeretnénk az öntözéssel. Egy igazán hatékony és takarékos öntözőrendszerhez mindenképpen ajánlott egy ilyen szerkezetet külön felszerelni.

Hunter Industries a fenntartható vízfogyasztás és környezettudatos gondolkodásmód éllovasai közé tartozik az öntözéstechnika világában. Sok évtizedes fennállása alatt a cég már több száz szabadalmat nyújtott be, melyek egy-egy adott szeletében mind megreformálták és előbbre vitték az iparágat. Az amerikai nagyvállalat diktálja a piaci trendeket és nem követi azokat. Mérnöki tervezéseik és a fejlett kivitelezés az innovatív cégek közé sorolja világszerte. Globális szinten a legtöbb országban megtalálhatóak különböző termékeik, ahol gyakran használt termékek az öntözéstechnikai alkatrészek. Így nem csoda, hogy az érzékelők tekintetében is rendkívül elől járnak a technológiai fejlesztésekben.

Ezek a készülékek azt a feladatot látják el, hogy csapadékos, esős idő esetén, és egyéb olyan alkalmakkor, mikor a környezeti feltételek nem adottak az öntözéshez, leállítják az öntözést. Jelet küldenek a vezérlő egységnek, mely azt feldolgozva megszünteti ideig-óráig a víz ráeresztését a rendszerre. Többféle termék is található ebben a kategóriában, melyek mind árban, mind funkcionális képességeikben eltérnek. Az egyes esőérzékelőkre és meteoállomásokra kattintva bővebb és részletesebb információt is talál azok tulajdonságairól, specifikációiról.

A drágább esőérzékelő típusoknál nincs is szükség kábelezésre és fizikai kapcsolatra a szenzor és a kontroller között. Rádiófrekvenciás jelen továbbítja a jelet a készülék. Mikor aktiválódik a megadott környezeti hatásokra, jelez, az öntözés pedig le fog állni.

Ezek a készülékek rendkívül széles körben telepíthetőek, felszerelhetjük például az eresz csatornára, falra, vagy bármilyen olyan helyre, ahonnan jól tudja az érzékelő feladatát ellátni. Természetesen a rádiófrekvenciás érzékelő esetében megadott távolságon belül működik a rendszer.

A csapadékon kívül egyes érzékelő készülékek képesek a hőmérsékletet is figyelni. Így fagypont alatt szintén leállhat az öntözés. Emellett akár szezonálisan, évszakhoz is igazítja a berendezés a kontroller működését.

Az itt található összes Hunter esőérzékelő rendkívül gyors aktivációs idővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az öntözésre alkalmatlan időjárási viszonyok kezdete után milyen gyorsan kapcsol a rendszer és zárja el a vizet. Az olcsóbb szerkezetek Quick Response™ technológiájának köszönhetően villámgyorsan aktiválódnak eső idején (mint például a Rain-Click típus), a Hunter Meteoállomás azonban már a hőmérsékletet is képes figyelni, így fagypont alatt a rendszer szintén elzár. (Hunter SolarSync)

A megfelelő termék kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy az adott automata vezérlő egység kompatibilis legyen az érzékelővel. A termékekre kattintva láthatja, hogy azok melyik vezérlővel képesek együttműködni. Ha egyébként bármilyen más felmerülő kérdésünk van a témában, illetve nem tiszta, hogy melyik terméket is válasszuk, nyugodtan kérje ki szakértő kollégáink segítségét, akik készséggel megválaszolnak bármilyen kérdést. Ár-érték arányban választunk és ajánlunk Önnek egy az igényeit maximális mértékben kielégítő érzékelőt.

Ezekkel a termékekkel tehát rendkívül hatékonnyá válhat öntözőrendszere, hiszen alkalmazkodva az időjárási viszonyokhoz, a rendszer “intelligens” módon fog reagálni azokra és szünetelteti, vagy éppen elindítja az öntözést.