Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
13.970 Ft
Menny.:tekercs

100m LPE cső 16-os max 3,2 Bar (teljes tekercs) Poliext d16

Ár:
13.970 Ft
Menny.:tekercs
Elérhetőség: 100000 tekercs raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.869 Ft
Várható szállítás: 2024. július 18.
Szerezhető hűségpontok: 140
  • LPE cső
  • 16 mm
  • 3.2 bar
  • csepegésmentes cső

Leírás és Paraméterek

LPE cső 16mm 3,2BAR

Csepegésmentes lágy polietilén cső, mely kiválóan alkalmas csepegtető csövek összekötésére olyan helyeken, ahol nem szeretnénk csepegést (pl. gépkocsibeálló). Könnyedén szerelhető a csepegtető idomokkal.

Műszaki adatok:

Külső átmérő: 16 mm

Üzemi nyomás: 3,2 Bar

Az ár 100 méteres tekercsre vonatkozik. 

Az LPE csövet óvjuk közvetlen napfénytől!

Ez az LPE cső 16mm 3,2BAR fizikai paraméterekkel kiváló szolgálatot tehet öntözőrendszerünk csepegtető részeinél. A lágy polietilén csövek a KPE csövekhez képest kisebb nyomást képesek elviselni, de használatuk teljesen másra rendeltetett. A csepegtetőrendszerekben nem szabad akkora nyomásnak uralkodnia, mint öntözőrendszerünk többi részén, éppen ezért a rendszer elejére érdemes egy nyomáscsökkentőt felszerelni. 

A nálunk kapható LPE csövek közül ez a kisebb átmérőjű, a nagyobb az 20 mm-es. Ettől függetlenül nyomásra mindkettő 3,2 bar terhelést képes maximum elviselni, szóval figyeljünk a rendszer telepítésénél arra, hogy a megfelelő nyomásszintet biztosítsuk az egyes alkatrészeknek.

Az LPE csöveknél használandóak a csepegtető idomok, melyekkel szereljük őket. Hosszabbíthatjuk, elfordíthatjuk, elzárhatjuk, vagy elágaztathatjuk a víz útját a megfelelő idomok segítségével. Ez a megfelelő és szakszerű telepítés végett szükségszerű. Például balkonládák csepegtetéses megoldásához ajánlott a megfelelő könyökidomok használata, ne pedig a csöveket hajlítgassuk.

Ez az LPE cső, valamint maga az egész csepegtetéses megoldás a víztakarékos és magas hatékonyságú öntözés mintapéldája. A csepegtető és LPE csöveknek köszönhetően ugyanis oda juttathatjuk pont a vizet, ahol arra az adott növényeknek a legnagyobb szüksége van - a gyökérzónájához. A földfelszín alatt a növény maga is úgy fogja kialakítani a gyökérrendszerét, hogy a vízkivezetési pontokon kiszivárgó vízből a legtöbbet tudja hasznosítani. Így igen sok értékes vizet spórolhatunk meg hosszú távon, ráadásul növényeink, virágaink, gyümölcseink, zöldségeink, stb is meghálálják a szakszerű elrendezést és telepítést.