Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
40 Ft
Menny.:db

Netafim csepegtető gomba zárókupak

Ár:
40 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100113 db raktáron
Gyártó: Netafim
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 29.
Szerezhető hűségpontok: 1
  • 4mm csepegtető gombáinkhoz ajánlott elzáró kupak

Leírás és Paraméterek

Csep. gomba zárókupak - 4mm csepegtető gombáinkhoz ajánlott elzáró kupak

A legvíztakarékosabb módja a növény vízhez juttatásának és ennek több oka is van. Egyrészt a csepegtetéses módszerrel nem párolog el a levegőbe víz. Míg szórófejek alkalmazásával a levegőbe kijutó víz egy része elpárolog, addig a földre adagokban szivárgó víz esetében ez nincsen így. Ráadásul egy precízen beállított csepegtető csőhálózat pont annyi vizet fog leadni, amekkorára annak a növénynek, vagy növénysornak éppen szüksége van.

Így pedig el is érkeztünk a takarékosságának a második eleméhez, ami pedig az, hogy mivel ahogy már fentebb említettük, a növény a föld alatt a gyökerét a csőhálózathoz alakítja és az azon található lyukakhoz, nem fog tehát fölöslegesen víz elfolyni, felszívódni a talajba.

Egy-egy csepegtető cső, vagy csepegtető idom telepítésénél arra ügyeljünk, hogy az illesztéseket alaposan húzzuk meg, nehogy a víznyomás lerúgja a csövet. Szokás is a rendszer elejére egy nyomáscsökkentőt telepíteni, a csepegtető rendszerekben ugyanis nincs akkora nyomás, mint a hálózat többi részén. Ez a módszer rendkívül alkalmas parkokban, közterületeken, növényházakban, illetve dísznövények esetében az öntözésre