Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egérirtók, csalianyagok

Termékkínálatunkban többféle rágcsálóirtó készítményt kínálunk, köztük granulátumot, pasztát, impregnált szemcséket és paraffinblokkokat, a különböző felhasználási igényekhez igazodva.

Rendezés:

Gyakori kérdések a rágcsálóirtó szerek kapcsán

A rágcsálók elleni védekezést törvény szabályozza hazánkban?

Igen, a rágcsálóirtás kötelező és törvényileg szabályozott hazánkban.

Melyik a rágcsálóirtás fő módszere?

A rágcsálóirtás elsődleges módszere a mérgezett csalétek használata, amely az egyik leghatékonyabb és legtartósabb eljárás.

Milyen típusú termékeket kínálnak rágcsálóirtásra?

Termékkínálatunkban többféle készítményt kínálunk, köztük granulátumot, pasztát, impregnált szemcséket és paraffinblokkokat, a különböző felhasználási igényekhez igazodva.

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő rágcsálóirtó csalit?

Mindig olyan rágcsálóirtó csalit ajánlott használni, amely a helyi viszonyoknak a legjobban megfelel és a legvonzóbb az adott rágcsálópopuláció számára, mivel ez megkönnyíti a fogyasztás nyomon követését.

Mit kell tudni a rágcsálóirtó gabonákról?

Kielégítik a kártevő rágcsálók élettani igényeit. Az óvatos rágcsálók is gyorsan megtalálhatják, és szívesen elfogyasztják azokat, lehetővé téve ezzel a kártevők gyors és garantált kiirtását. Már egyszeri fogyasztást követő 4-10 napon belül a rágcsálók elhullásához vezet. Elhelyezésüket ajánljuk figyelmeztető felirattal ellátott, zárható, illetéktelen felnyitás ellen védett etetőállomásokban (csalétekállomásokban, etetőprizmákban, etetődobozokban és etetőtálcákban).

Mit kell tudni a rágcsálóirtó granultáumokról?

A granulátum azokon a helyeken megfelelő választás, ahol a rágcsálók populációja ez idáig hozzáfért különböző, más táplálékforráshoz és takarmányhoz. Felhasználhatóak beltéren, az épületek környékén kültéren, száraz klímában, vagy nedvességtől jól védett helyeken. A gabonát, cukrot, fehérjéket, növényi olajokat és aromákat tartalmaznak az elfogadottság biztosítása érdekében. A granulátum száraz éghajlaton vagy jól védett területeken beltéren vagy kültéren egyaránt használható. A granulátum véralvadásgátlót tartalmaz, amely a rágcsálók pusztulásához vezet 4-10 napon belül, egyszeri elfogyasztás után. Elhelyezésüket ajánljuk figyelmeztető felirattal ellátott, zárható, illetéktelen felnyitás ellen védett etetőállomásokban (csalétekállomásokban, etetőprizmákban, etetődobozokban és etetőtálcákban).

Mit kell tudni a rágcsálóirtó pépekről? Mikor kell ezt alkamazni?

Ha kiömlésmentes csalétekre van szüksége, a rágcsálóirtó pépek tökéletes megoldást jelentenek. Abban az esetben lehetnek hasznosak, ha többféle más táplálékforrás is a rágcsálók rendelkezésére áll és azok nem hajlandóak más csalétkeket elfogadni. Fagypont alatti hőmérsékleten is rugalmasak és felhasználhatóak maradnak. Késleltetett hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmaznak, amely már egyszeri fogyasztást követően 4-10 napon belül a rágcsálók elhullásához vezet. Elhelyezésüket ajánljuk figyelmeztető felirattal ellátott, zárható, illetéktelen felnyitás ellen védett etetőállomásokban (csalétekállomásokban, etetőprizmákban, etetődobozokban és etetőtálcákban).

Milyen közös jellemzője van az összes termékének?

Ezek a termékek jellemzően véralvadásgátló hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a rágcsálók elpusztulásához vezetnek jellemzően 4-10 napon belül, egyszeri fogyasztás után.

Mi biztosítja ezen termékek biztonságát?

  • A rágcsálóirtó termékek jellemzően keserűanyagot (denatonium-benzoát) és megkülönböztető színt tartalmaznak, hogy megakadályozza a véletlen lenyelést.
  • Alapvető fontosságú, hogy a rágcsálóirtó termékeket nagyon óvatosan kezelje, hogy a nem célszervezetek, például háziállatok, haszonállatok, madarak, gyermekek és illetéktelen személyek ne kerüljenek kapcsolatba a csalétekkel.
  • A rágcsálóirtó csalétkeket mindig védett helyen kell elhelyezni, ideális esetben olyan zárható csaliállomásokban, amelyek az illetéktelenek általi kinyitás ellen biztosítva vannak.
  • A rágcsálóirtó termékek veszélyesek lehetnek a vadon élő állatokra!
  • A rágcsálófertőzés felszámolása után a megmaradt csalétkeket el kell távolítani a területről.
  • Mérgezés vagy annak gyanúja esetén azonnal forduljon orvoshoz vagy forduljon állatorvoshoz.