Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
160 Ft
Menny.:db

Poliext LPE záró idom 16 mm

Ár:
160 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100281 db raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 16.
Szerezhető hűségpontok: 2
  • 16 mm
  • kúpos idom
  • végelzáró LPE és csepegtető csövekhez

Leírás és Paraméterek

LPE Végelzáró 16mm kúpos

Ez a végelzáró a csepegtetőrendszerek hasznos eleme lehet, ha el szeretnénk valahol zárni a víznek az útját. Ezzel az alkatrésszel 16 mm-es LPE, csepegtetőcsöveket zárhatunk le.A kúpos kialakításnak köszönhetően nem igényel külön tömítést, nem fog szivárogni, csöpögni a víz az illesztésnél.

Ezek a végelzárók és egyéb csepegtetőidomok lágy polietilénből készülnek, ami azt is jelenti, hogy nem bírják el a nagy hálózati víznyomást. Éppen ezért minden csepegtetőrendszer elejére fel kell helyeznünk egy nyomáscsökkentőt. Ez úgy néz ki működését tekintve, hogy a változatos bemeneti nyomást lecsökkenti egy fix kimeneti alacsonyabb nyomásra, mely már a csepegtetőrendszer egészének és az egyes elemeknek megfelelő lesz. Így ennél a terméknél is, megfelelő nyomásszint biztosítása után nem kell attól aggódnunk, hogy az illesztésnél szétcsúszik a két alkatrész.

A csepegtetőrendszer roppant ajánlott öntözési módszer egyes növénytípusok esetében. Így például veteményeseknél, virágágyásoknál, bokor-, tuja- és fasoroknál, üvegházakban, stb. mind bevált technika. Azért olyan népszerű és gyakran alkalmazott, mivel nem párolog el a víz a levegőbe az öntözés során, így roppant víztakarékos. Ami pedig a hatékonyságát illeti, az is maximális, hiszen a víz közvetlenül a csepegtetőcső kivezető nyílásain keresztül pontosan a növényzet, fák, bokrok gyökérzónájához jut. A földfelszín alatt ráadásul ezek a növények úgy alakítják ki gyökérrendszerüket, hogy felismerik a vízforrások pontos helyét (a lyukak a csepegtetőcsövön) és a maximális felszívódás érdekében ahhoz idomulnak. Így a növények a legnagyobb hatékonysággal tudják hasznosítani a rendszerből leadott vizet.

Az LPE idomok használata és rendszerbe való integrálása mérettől függetlenül roppant egyszerű és gyors művelet. Nem igényel különösebb kertészeti képességet, vagy előképzettséget. A kupakot lecsavarva azt a csőre felrakjuk, majd a csövet az idomhoz csatlakoztatva visszatekerjük a szorítóanyát. Így kész is a csöpögésmentes, passzentos, tökéletes illesztés.