Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
185 Ft
Menny.:db

Poliext LPE záró idom 20 mm

Ár:
185 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: 100335 db raktáron
Gyártó: Poliext
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Szerezhető hűségpontok: 2
  • 20 mm
  • kúpos idom
  • végelzáró LPE és csepegtető csövekhez

Leírás és Paraméterek

LPE Végelzáró 20mm kúpos

Csepegtetőrendszerünkben nagyon fontos szerepet töltenek be a csepegtető LPE idomok. Így ez a végelzáró is nagyon fontos eleme lehet a rendszernek. Segítségével lezárhatunk egy csőszakaszt, gátat szabva a víz folyásának a rendszer egy adott pontján.

Ez a végelzáró 20mm kúpos termék értelemszerűen 20 mm-es LPE, csepegtetőcsövekre szerelhető. A kúpos kialakításának köszönhetően nem igényel külön teflonozást, tömítést. Mivel a kupak tökéletesen zár és rászorul a csőre, ezért ennél az alkatrésznél semmiképpen sem fog csöpögni csepegtetőrendszerünk.

Az elem telepítése a következőképpen zajlik:

  • Először is letekerjük a szorítóanyát az idomtestről
  • Ezután a kupakot rátesszük a csőre
  • A csövet rácsatlakoztatjuk az idomra
  • Visszacsavarjuk a szorítóanyát az idomra, ezzel rászorítva a csövet az idomtestre

Az LPE idomokról általánosságban elmondható, hogy szerelésük, telepítésük, cseréjük rendkívül egyszerű (csak úgy, mint a KPE idomok esetében). Bárki által könnyedén elvégezhető művelet, nem igényel különösebb kertészeti szaktudást, előképzettséget.

Az LPE végelzárók nem nagy nyomásra lettek tervezve, ezért a csepegtetőrendszer elejére mindenképpen szereljünk fel egy nyomáscsökkentőt. Egyaránt telepíthetőek szelepdobozba, földfelszín alá és fölé. A nyomáscsökkentő által elérhetjük, hogy a belőle kiáramló lecsökkentett fix nyomásszint ideális legyen csepegtető hálózatunknak. Egyébként nem csak az LPE idomok vannak kisebb nyomásszintre kalibrálva, a csövek is alacsonyabb terhelést képesek csak elviselni.

A csepegtetéses öntözés az egyik leghatékonyabb és legrégebbi időkre visszanyúló öntözési módszer, technika. Egészen az ókor óta használják ezt az eljárást és mára igen modern, víztakarékos módon öntözhetjük be vele egyes növénytípusainkat. Elkerüljük általa a víznek a levegőben való elpárolgását, valamint a növényzet a gyökérrendszerét a földfelszín alatt a csepegtetőcsövön található vízkivezetési pontokhoz, lyukakhoz igazítja.

Arra ügyeljünk még ennek a végelzárónak a telepítésénél, hogy a cső merőleges legyen és szabályosan, passzentosan illesszük azt rá.